Sevärdheter

Här nedan finner du omkringliggande aktiviteter. Varför inte passa på att besöka något när du ändå är här? Området kring Götene erbjuder på ganska så mycket mer än man tror!

Här återfinns Götenes egna bowlinghall, Arena Bowl där det finns möjlighet att äta och även att boka in bowling till barnkalas m.m. Axvalla travbana är en fantastisk plats för alla typer av hästintresserade. Här finns det allt från travskolor, att testa att vara kusk för en dag till olika arrangemang som till exempel Stochampionatet.

Det kallas inte det blommande berget utan anledning. Det finns så otroligt mycket fint att titta på och mycket att göra. Läs mer om vad som finns att göra på Kinnekulle här.

Kinnekulle ring är tänkt i första hand att körkortstagare ska kunna göra sina obligatoriska riskutbildning till minimala kostnader. Verksamhet har funnits sedan 1979 och byggdes i privat regi men sedan 2011 så drivs banan som ett aktiebolag. Kinnekulle Ring anlitas också av olika företag till exempel för mässor och utställningar, samt utbildningar av olika slag.

I Götene finns ett antal olika kyrkor med anor ändå från 1100-talet. Till exempel så finns det kyrkor som Forshems kyrka, Götene Kyrka, Broby kabell, Husaby kyrka etc. För mer information , besök Götene kommun webbplats För den golfintresserade finns Lundsbrunns golfklubb som ligger i närheten av vårt vandrarhem. Som namnet antyder så innehar Rubens en stor samling med gamla och intressanta maskiner som t.ex. ångmaskiner, explosionsmotorer och olika slag arbetsmaskiner och arbetsfordon. Maskinerna som Rubens användes under tidsperioden 1860-1950. Läs mer på Rubens hemsida.

Upplev en resa bakåt i tiden med Skara – Lundsbrunns Järnvägar. På SkLJ kan man åka med ångtågstrafik tisdagar, torsdagar och söndagar varje sommar. Utöver detta kan man boka egna tåg (Ångtåg, dieselloksdrivet tåg eller rälsbuss).

Skara Sommarland ligger bara ett stenkast (nåja lite längre är det väl) från vårt vandrarhem. Där kan man åtnjuta härliga sommardagar i vattenruschbanor, karuseller och en fina promenadområden. Sommarland grundades 1984 av Bert Karlsson, men ingår sedan 2001 i Parks & Resors Scandinavia AB. Fritidsområdet som ligger i Skara är ett bra motions- och idrottsområde där det finns träningsmöjligheter i alla dess form: idrottshall, simhall, ishall som är öppna året runt. Läs mer om Vilans fritidsområde här

Gör din bokning här